Ministrul olandez al Apărării, Ank Bijleveld, şi-a anunţat vineri demisia după gestionarea haotică a evacuărilor din Afganistan, un gest care îl urmează pe cel al şefei diplomaţiei Ţărilor de Jos, Sigrid Kaag, transmite AFP.

‘Mi-am informat partidul şi pe prim-ministrul Mark Rutte că voi merge să-i solicit regelui să-mi accepte demisia’, a declarat Ank Bijleveld, la o zi după o moţiune în parlament care critica guvernul pentru eşecul de a evacua anumiţi afgani şi pentru că nu a anticipat cucerirea rapidă a puterii de către talibani.

Ministrul Apărării a dat asigurări în faţa presei, potrivit Agerpres, că nu doreşte ‘să obstrucţioneze munca importantă’ a colegilor săi care încearcă în continuare să evacueze persoane din Afganistan.

Colega sa de la Externe, Sigrid Kaag, a demisionat joi, după ce fusese la rândul său criticată de parlament pentru incapacitatea guvernului de a evacua anumiţi afgani.

Cei doi miniştri olandezi sunt primii responsabili occidentali care demisionează şi îşi asumă o responsabilitate în haosul care a domnit între cucerirea capitalei Kabul de către talibani la 15 august şi retragerea forţelor americane la sfârşitul aceleaşi luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here