Caută
Close this search box.

Elisabeta Lipă cere sprijin pentru sportul românesc, aflat în picaj

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a făcut luni un apel către toţi oamenii politici să susţină sportul românesc, despre care a spus că se află în declin.

Prezentă la gala „Botoşaniul premiază excelenţa”, organizată de Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani, în parteneriat cu Primăria municipiului Botoşani, fosta multiplă campioană olimpică a declarat că performanţele României la Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost date de doar două federaţii sportive.

„România a terminat pe locul 46 la Jocurile Olimpice. Suntem pe acelaşi loc ca acum patru ani la Rio. Mulţi ar spune că s-a oprit acest declin. Nu, acest declin nu s-a oprit. Acum patru ani, pentru aceleaşi medalii, au cotizat, să zic, patru-cinci federaţii.

Pentru această ediţie a jocurilor olimpice, pentru acelaşi număr de medalii, sunt doar două federaţii, canotajul şi scrima. Deci fac apel către toţi cei care sunt în măsură să sprijine sportul de masă, pentru că orice veţi sprijini, noi cei care ne ocupăm de înalta performanţă vom beneficia de acest sprijin”, a afirmat Elisabeta Lipă, citată de Agerpres.

Totodată, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj a subliniat că şi disciplina sportivă pe care o coordonează este în picaj.

„Sportul nu are culoare politică, dar are nevoie de dumneavoastră să susţineţi această disciplină atât de frumoasă, care ne aduce atât de multe satisfacţii şi care este într-un picaj cum nu ştiu dacă dumneavoastră vă puteţi imagina”, a adăugat Lipă.

Cei doi sportivi din Botoşani care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, canotorii Simona Radiş şi Mugurel Semciuc, au fost premiaţi, luni după-amiază, în cadrul galei „Botoşaniul premiază excelenţa”, organizată de Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani, în parteneriat cu Primăria municipiului Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri