Caută
Close this search box.

Europenii pot călători în SUA, din noiembrie, dacă sunt vaccinați cu schema completă anti-COVID

Statele Unite vor permite intrarea pe teritoriul lor, de la „începutul lui noiembrie”, pentru toţi pasagerii care provin din străinătate cu condiţia ca aceștia să fie vaccinaţi cu schema completă împotriva COVID-19, a anunţat Casa Albă.

Washingtonul ridică astfel restricţii care datează din martie 2020 şi care îi vizează pe călătorii care provin în special din Uniunea Europeană, Regatul Unit sau China, dar care mai târziu s-au aplicat şi Indiei sau Braziliei.

Casa Albă precizează că din noiembrie, persoanele care călătoresc în SUA vor trebui să prezinte dovada vaccinării cu schema completă la îmbarcarea în avion:

“Din noiembrie, cetățenii străini care zboară în Statele Unite vor trebui să fie complet vaccinați, fiind nevoie să prezinte dovada vaccinării înainte de a urca într-un avion cu destinația SUA”.

Sky News scrie că la îmbarcare va fi nevoie și de un test negativ Covid realizat cu 72 de ore înaintea zborului, potrvit RFI.

Cei cu schema completă de vaccinare nu vor mai trebui nici să stea în carantină la intrarea în SUA.

Statele Unite au impus pentru prima dată restricții de călătorie pentru cetățenii străini în luna martie 2020, când țările lumii luau primele măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

În urmă cu 18 luni, Administrația Trump adopta o măsură prin care numai cetățenii americani, cei cu pașaport american sau posesorii de cărți verzi mai puteau reveni în SUA din UE sau UK.

Citește și: Vine iarna în România! O vreme cumplită lovește întreaga țară

În prezent SUA interzic intrarea pe teritoriul lor a cetăţenilor non-americani care în ultimele 14 zile au mers în Regatul Unit, zona Schengen, Irlanda, China, India, Africa de Sud, Iran şi Brazilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri