Caută
Close this search box.

Florin Cîțu: Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin CureVac. Vaccinul nu a fost aprobat niciodată

curevac

Premierul Florin Cîțu l-a acuzat pe fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, în contextul anchetei DNA privind achiziția de vaccinuri, că a semnat pentru 9 milioane de doze de ser dezvoltat de compania germană de biofarmaceutice CureVac, care nu a fost aprobat.

El totodată a spus la finalul ședinței de Guvern, că dacă miniștrii care s-au succedat la Sănătate ar fi considerat că sunt prea multe doze, ar fi putut spune acest lucru.

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a reacționat la afirmația premierului Cîțu, spunând că „dreptul dobândit prin semnarea acelui acord era acela de a plasa comenzi dacă acel vaccin ar fi fost aprobat și dacă la momentul respectiv statul român ar fi considerat acest lucru oportun”.

„Parcă nici dna Dăncilă nu își permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta. Florin Cîțu se joacă cu cuvintele așa cum s-a jucat cu bugetul sănătății – complet iresponsabil.

Dreptul dobândit prin semnarea acelui acord era acela de a plasa comenzi dacă acel vaccin ar fi fost aprobat și dacă la momentul respectiv statul român ar fi considerat acest lucru oportun.

Nevoia de vaccin în întreaga lume este enormă iar vaccinurile care nu sunt folosite pot fi revândute – fie de către producător, fi de către statul care are dreptul să le achiziționeze.

Sigur, asta dacă nu cumva țara respectivă are un mare meșter precum Florin Cîțu care ia atâtea decizii proaste încât vaccinurile expiră în depozite, așa cum înțeleg că s-a întâmplat cu vreo 700.000 de doze de vaccin Astra Zeneca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri