Caută
Close this search box.

Florin Roman (PNL), după scandalul din plen: Voi depune plângere penală, pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale

florin roman

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL) a anunţat, joi, după şedinţa plenului Parlamentului în care a fost îndepărtat cu scandal de la tribună, că va depune plângere penală „pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliţia toxică USR-AUR”. El a adăugat că solicită demisia preşedintelui Senatului, Anca Dragu, „pentru ca a încurajat actele de huliganism”.

„Voi depune plângere penală pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliţia toxică USR-AUR, care în timpul şedinţei plenului reunit, m-au blocat prin forţă, huliganism, injurii şi agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituţional!”, a arătat Florin Roman, joi, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că, potrivit regulamentului, şedinţele plenului reunit sunt conduse alternativ, de preşedinţii Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de joi, de la ora 16.00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, i-au fost încredinţare atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Roman, ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de „preşedinta (încă) a Senatului, Anca Dragu”.

„Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a şi fost înmânat desfăşurătorul de şedinţa! Solicit demisia preşedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Şi pentru ca a comis un nou abuz constituţional! Noua alianţa toxică USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Romanii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”, a conchis el.

Şedinţa celor două camere ale Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a început cu scandal. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind determinat să plece de la tribună de parlamentarii AUR.. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu. A fost anunţată prezenţa a 269 de parlamentari. Propunerea lui Ionuţ Moşteanu (USR PLUS) de a include pe ordinea de zi calendarul moţiunii nu a trecut. George Simion (AUR) a cerut convocarea unei şedinţe comune pentru dezbaterea şi votul moţiunii marţi, de la ora 16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri