Caută
Close this search box.

Fostul ministru al Justiției acuză jocuri politice la vârful CCR: ”Îl avantajează pe Florin Cîţu”

usr plus

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion reclamă, luni, că judecătorii CCR au intrat pe teren politic, stabilind termenul pentru judecarea sesizării referitoare la moţiune doar după Congresul PNL. ”Prin lipsa de acţiune până după Congresul PNL, Curtea Constituţională îl avantajează pe Florin Cîţu în competiţia internă”, afirmă Stelian Ion, relatează News.ro.

”CCR a intrat pe teren politic, stabilind termenul pentru sesizarea privind un presupus conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, iniţiată de premierul Cîţu în urma depunerii moţiunii de cenzură a USR PLUS, după Congresul PNL, adică pe 28 septembrie. Prin lipsa de acţiune până după Congresul PNL, Curtea Constituţională îl avantajează pe Florin Cîţu în competiţia internă”, susţine, luni, Stelian Ion, într-o postare pe Facebook.

Fostul ministru al Justiţiei cere Curţii Constituţionale ”să demonstreze că nu se implică în jocuri politice şi să revină asupra termenului stabilit pentru analizarea acestei sesizări, astfel încât o decizie să fie anunţată cu celeritate”.

”Odată declanşată procedura moţiunii de cenzură, aceasta nu ar trebui nici oprită, nici întârziată, cu atât mai mult nu ar trebui să devină instrument în bătălia politică din interiorul PNL”, mai transmis fostul ministru al Justiţiei.

Vezi și: USR-PLUS, presiune asupra judecătorilor CCR: Să nu se implice în acest atac la democrație
USR PLUS a anunţat, luni, că a adresat preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, o solicitare oficială de preschimbare a termenului stabilit pentru dezbaterea sesizării privind moţiunea de cenzură, astfel încât „să nu dureze şi mai mult blocajul existent”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri