Caută
Close this search box.

George Simion (AUR), despre Florin Roman: Ocupa un scaun care nu i se cuvenea, o să aibă o plângere penală, pentru uzurpare de calităţi oficiale

george simion

Liderul AUR George Simion a declarat, după scandaluldin Parlament, de la citirea moţiunii de cenzură USR PLUS – AUR, că vicepreşedintele Florin Roman „ocupa un scaun care nu i se cuvenea” şi că reprezentanţii formaţiunii îi vor face plângere penală pentru uzurpare de calităţi oficiale.

„Este un atac evident la statul de drept, atac la Constituţia României, am cerut în această şedinţă un vot pentru ca moţiunea să fie dezbătută şi votată marţi. Vrem ca marţi să fie convocat plen reunit. Nu am avut majoritate pentru conviocarea plenului marţi. Doamna Dragu cred că a greşit acceptând ca majoritatea să respingă o moţiune a minorităţii. Am cerut ca cei doi preşedinţi, Dragu şi Orban, să convoace şedinţă de vot pe moţiunea de cenzură şi le cer să facă asta marţi, 14 septembrie, pentru că altfel încală şi ei Constituţia şi va fi abuz în serviciu”, a susţinut, joi, după şedinţa de plen, George Simion.

El a vorbit şi despre scandalul legat de îndepărtarea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL) de la tribună.

„A fost nevoie de intervenţia chestorilor pentru a reinstaura ordinea. Domnul Roman şi-a înşuşit calităţi care nu îi aparţineau. Nu trebuia să conducă o şedinţă de plen. A fost delegat să îi locul lui Orban, dar nu a fost delegat din punctul de vedere al ierarhiei, preşedintele Senatului e peste vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Ocupa un scaun care nu i se cuvenea, o să aibă o plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. El trebuie să cedeze microfonul. Chestorii îşi fac datoria, dacă lângă Roman e preşedintele Senatului, preşedintele Senatului trebuie să prezideze şedinţa”, a afirmat Simion.

Răspunzând unei alte întrebări, Simion a declarat că îi este „milă de domnul Cîţu, se teme, e paranoic, vine cu scenarii elucubrate, domnul Cîţu e acum cu teoriile conspiraţiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri