Caută
Close this search box.

Guvernul demontează un fake news: Nu există focare de COVID în Palatul Victoria

guvern

Guvernul dezminte informaţiile vehiculate în spaţiul public privind existenţa unor focare de COVID-19 la diferite structuri din aparatul de lucru al Executivului.

”Informaţia potrivit căreia ‘la etajul patru al clădirii Guvernului, unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc.), sunt cel puţin şapte cazuri de infectaţi, toţi nevaccinaţi’ este în totalitate falsă. Până la această oră, nici un angajat al structurilor menţionate nu este în izolare, carantină, depistat pozitiv sau contact cu vreo persoană depistată pozitiv”, precizează reprezentanţii Guvernului.

Referitor la angajatul de la departamentul Protocol confirmat pozitiv, aceştia fac precizarea că există o persoană suspectată de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, care se află la domiciliu şi care în ultima săptămână nu a fost la birou.

”În plus, având în vedere specificul activităţii angajaţilor din departamentul Protocol, aceştia au grijă să respecte măsurile de siguranţă impuse de situaţia pandemică: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, respectarea distanţării sociale”, menţionează sursa citată de Agerpres.

În context, Guvernul face apel la jurnalişti să verifice informaţiile înainte de a le publica, ”mai ales când acestea sunt de natură să producă panică, inclusiv în rândul angajaţilor unor instituţii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri