Caută
Close this search box.

În România, se scumpesc hainele

Pe lângă creșterea prețurilor la curentul electric și carburanți, inflația în sectorul producătorilor de textile se explică și prin restricțiile transportului maritim. Astfel, companiile care importă materia primă din state precum China, India și Turcia, nu mai au de ales. Consumatorii vor trebui să plătească mai mulți bani.

Un preț mai mare la bumbac determină automat, prețuri mai mari la articole precum pijamale, tricouri și șosete. De la începutul anului, prețurile la pijamale au crescut cu aproape 50%. Patronii din domeniul textil cred că tendința va continua, în contextul în care prețurile fibrelor se anunță și mai mari pentru un orizont de timp scurt și mediu.

Pe lângă producători și magazine, designerii și atelierele de croitorie au adaptat, de asemenea, tarifele.

Un antreprenor din Cluj, care cumpără bumbac de aproape 14 ani din Uzbekistan și Pakistan plătește 40 de lei / kg, cu 25-30% mai mult față de anul trecut, potrivit ProTV.

Un alt motiv pentru care prețul bumbacului a crescut exploziv reprezintă fenomenele meteo extreme, care au distrus o bună parte dintre culturi. În prezent, cei mai mari producători din bumbac sunt în India, China și SUA.

România a renunţat la cultura bumbacului imediat după Revoluție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri