Caută
Close this search box.

Început de stagiune la TNB: O premieră, STUPID FUCKING BIRD de Aaron Posner

Teatrul Național București anunță o premieră a noii stagiuni: STUPID FUCKING BIRD de Aaron Posner, în regia lui Răzvan Oprea, realizat în cadrul programului TNB „Uşi deschise pentru toţi”.

”Un spectacol modern, provocator şi exploziv! Premiera oficială: 16 şi 17 septembrie, ora 19.30, la Sala Pictura”, precizează un comunicat de presă al instituției.

Ca niciodată, stagiunea 2021-2022 a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” a debutat încă din 26 august, cu mai bine de două săptămâni înaintea tradiţionalei date de la mijlocul lunii septembrie, când răsuna, de obicei, gongul inaugural, sincronizat cu deschiderea şcolilor şi cu revenirea publicului din concediile estivale…

În pofida verii caniculare sau, poate, tocmai stimulat de ea, publicul spectator a umplut în fiecare seară, începând din 10 august, Amfiteatrul în aer liber de pe acoperişul TNB, bucurându-se de răcoarea serii şi de cerul înstelat în cadrul programului Nopţi de vară SUS pe teatru, program care va continua cât vremea va ţine cu noi !

Abia puse în vânzare, biletele pentru reprezentaţiile programate în toate sălile TNB pentru următoarele săptămâni sunt aproape epuizate, semn că iubitorilor de teatru le-a fost dor de scenă şi de contactul viu cu actorii.

Revin la Studio şi pe scena Mare a TNB – după o lungă pauză nedorită – spectacole de referinţă din repertoriul curent al TNB : Trei surori, regia Radu Afrim (4 şi 5 septembrie), Papagalul mut – Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat, regia Nae Caranfil (4 şi 5 septembrie). Tot pe scena Mare puteţi vedea sau re-vedea comedia NOII INFRACTORI (12 septembrie), spectacol care s-a bucurat, recent, de nesfârşite ovaţii, cu publicul în picioare, la Festivalul „Săptămâna Comediei” de la Braşov, unde actriţa Virginia Mirea a fost distinsă cu Premiul pentru Cea mai bună interpretare feminină. Regele moare de Eugene Ionesco, regia Andrei şi Andreea Grosu este un alt titlu aşteptat cu mult interes, care marchează revenirea pe scena Mare a cuplului Mariana Mihuţ-Victor Rebengiuc, în roluri antologice!

Se anunţă şi prima premieră a noii stagiuni: STUPID FUCKING BIRD de Aaron Posner, în regia lui Răzvan Oprea, realizat în cadrul programului TNB „Uşi deschise pentru toţi”. Un spectacol modern, provocator şi exploziv! Premiera oficială: 16 şi 17 septembrie, ora 19.30, la Sala Pictura.

În sala de repetiţii se află în pregătire un nou spectacol semnat de Maestrul Gigi Căciuleanu, o propunere incitantă, în stilul său inconfundabil – KIRITZA, sau Jocul de-a… (pe un scenariu propriu după Vasile Alecsandri). Premiera este prevăzută să aibă loc la început de octombrie, în chiar anul aniversării a 200 de ani de la naşterea poetului. Se anunţă o montare de teatru-dans cu costume luxuriante…

Citește și: Horațiu Mălăele: La drumu’ mare, în calea lumii

La Rotonda din foaierul Sălii Mici vă invităm să vizitaţi, doar până la sfârşitul lunii septembrie, RETROVERSIBIL, superba expoziţie-omagiu dedicată memoriei unei personalităţi de excepţie, istoricul şi criticul de artă Adina Nanu, o expoziţie-demonstraţie de exemplară pedagogie artistică, realizată de Departamentul Modă al UNArte, la aniversarea a 50 de ani de la înfiinţare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri