Școlilor le vor fi puse din nou la dispoziție teste COVID-19, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

„Școlilor le vor fi puse din nou la dispoziție teste, așa cum au avut și anul trecut. DSP-urile încă au teste în stoc și noi avem pentru a distribui DSP-urilor teste suplimentare dacă ele se epuizează”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministerul Sănătății a afirmat că școlile, prin intermediul autorităților locale, au dreptul să semneze contracte cu medicii de familie din regiunea respectivă în vederea efectuării de teste în unitățile de învățământ.

„În al doilea rând, școlile, prin intermediul autorităților locale, au dreptul să semneze contracte cu medicii de familie din regiunea respectivă care pot să faciliteze această activitate medicală și inclusiv activitatea de testare în școli. În al treilea rând, acolo unde niciuna dintre aceste mijloace nu poate fi implementată se pot deplasa echipe de la direcțiile de sănătate publică pentru a realiza testarea atunci când ea este necesară”, a explicat Ioana Mihăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here