Marele actor Ion Caramitru este condus chiar în momentele redactării acestor rânduri pe ultimul drum. Artistul va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, iar, în drum spre cimitir, cortegiul funerar urmează a se opri în faţa Teatrului Naţional, pentru un ultim omagiu.

Actorul Ion Caramitru va fi înmormântat pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu. Trupul marelui artist a fost depus dimineața la biserica Sfântul Visarion, iar de acolo în drum spre cimitir, cortegiul va face o scurtă oprire în față Teatrului Național.

UPDATE 11:00 Catrinel Dumitrescu, Rodica Mandache, Emilia Popescu, Gigi Căciuleanu, Andrei Pleșu, Ștefan Bănică Junior, George Mihăiță, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, și mulți alți actori, oficiali și personalități au participat la slujbă.

La slujba oficiată în biserică au participat doar membri ai familiei și apropiați ai artistului. La biserica Sfântul Visarion a ajuns și Majestatea Sa Margareta, custodele coroanei. Ion Caramitru era, de altfel, un susținător al regalității și un apropiat al familiei regale. De altfel, acesta a fost decorat și cu decorația Nihil Sine Deo.

Trupul neînsufleţit al marelui actor nu a fost depus în foaierul Teatrului Național București pentru că familia Caramitru a dorit discreție. Mai mult, trupul lui Caramitru a fost luat de la morgă spitalului abia după câteva zile de la deces.

Familia a așteptat venirea din străinătate a surorii lui Caramitru, astfel că înmormântarea a fost amânată până vineri. La TNB a fost depus doar portretul îndoliat al actorului.

Actorul Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Maestrul era internat la Spitalul Elias de la începutul lunii august.

Un stafilococ foarte rezistent la antibiotice i-ar fi cauzat moartea actorului, după o luptă de aproape trei săptămâni. Deși medicii i-au aplicat toate tratamentele posibile, Caramitru ar fi intrat în insuficiență multiplă de organe și a decedat.

În 2017, a fost distins cu Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, precum şi cu titlul de ambasador Shakespeare în România, oferit de Consiliul Britanic, cu ocazia Anului Shakespeare – 400.

Tot în anul 2017, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Ion Caramitru cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here