Caută
Close this search box.

Iuliana Scântei: Soluțiile pentru desființarea SIIJ se regăsesc în avizul Comisiei de la Veneția

iulia scântei

Soluțiile pentru desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților se regăsesc în avizul Comisiei de la Veneția, declară la RFI președinta Comisiei Juridice a Senatului, Iuliana Scântei, membră PNL.

Senatoarea precizează că proiectul trebuie actualizat cu cel puțin două chestiuni, legate de rezolvarea rapidă a plângerilor șicanatorii și răspunderea penală a magistraților.

Iuliana Scântei susține în contextul blocajului din coaliție pe tema desființării SIIJ că lucrurile se îndreaptă către consens: ”Cred că ieri am intrat pe drumul spre consens, pentru că PNL prin cei doi lideri, premierul Florin Cîțu și președintele partidului, împreună cu mine, în calitate de președintă a Comisiei Juridice, am mers tocmai pentru a încerca să ajungem la un consens și să mediem”.

Senatoarea PNL precizează că soluțiile s-ar afla în avizul Comisiei de la Veneția: ”Noi am apreciat că soluțiile se regăsesc în avizul Comisiei de la Veneția, pe care însuși ministrul Justiției l-a solicitat după dezbaterea acestui proiect la Camera Deputaților, aviz transmis din 3 iulie și care în mod surprinzător am văzut că nu a fost valorificat sub aspectul întregului conținut, ca să putem debloca situația. Ieri am pus în discuție în integralitate conținutul acestei opinii transmise de Comisia de la Veneția strict pe desființarea Secției Speciale și cu surprindere vă mărturisesc că atât ministrul Justiției, cât și alți colegi lideri din zona USR PLUS erau la o primă lectură pe soluțiile alternative acolo oferite de Comisia de la Veneția (…). Asta înseamnă să-ți upgradezi proiectul și să lași acolo niște soluții legislative, care să nu mai permită nici unui alt partid care ar mai ajunge vreodată la guvernare să introducă în România o structură de Parchet, de șantaj și de presiune pentru magistrați”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri