Caută
Close this search box.

Joe Biden anunţă un summit virtual dedicat COVID-19, în marja sesiunii AG ONU

joe biden

Preşedintele american Joe Biden va organiza miercuri un summit virtual dedicat pandemiei de COVID-19 în marja sesiunii Adunării Generale a ONU, conform unui anunţ făcut vineri de Casa Albă, informează AFP şi Reuters.

„Scopul acestei întâlniri este de a extinde şi a întări eforturile noastre comune”, precum şi de a „ne alinia la o viziune comună pentru a învinge COVID-19”, a precizat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Reuniunea virtuală se „va baza pe reuniunile anterioare ale liderilor şi miniştrilor din întreaga lume” la nivel G7 sau G20.

Summitul va avea loc la o zi după intervenţia preşedintelui Biden în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU de la New York.

Joe Biden a prezentat Statele Unite ca lider mondial în lupta pentru vaccinare, deşi această afirmaţie este privită cu scepticism de unele ONG-uri din domeniul sănătăţii.

SUA sunt cel mai mare donator de vaccinuri, o iniţiativă pe care preşedintele Biden o compară cu intrarea armatei americane în cel de-al doilea război mondial.

Casa Albă a declarat că se aşteaptă ca participanţii să reconsidere o creştere a ambiţiilor lor privind vaccinarea, disponibilitatea testelor şi a medicamentelor, dezvoltarea unui „mecanism de finanţare durabilă pentru securitatea sănătăţii şi a unui leadership global privind ameninţările emergente”, precum şi stabilirea unor obiective comune.

Lista invitaţilor la acest summit nu a fost comunicată de Casa Albă, care a precizat că va furniza mai multe informaţii despre acest eveniment „în următoarele zile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri