Caută
Close this search box.

John Malkovich, în rolul lui Celibidache, într-un film regizat de fiul dirijorului

Actorul american John Malkovich îl va interpreta pe legendarul dirijorul român Sergiu Celibidache în pelicula ”The Yellow Tie”, informează revista de specialitate Variety.

Având la bază un scenariu scris de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, şi de scenaristul şi actorul James Olivier, pelicula biografică va prezenta viaţa lui Celibidache ca unul dintre cei mai controversaţi dirijori ai vremurilor sale. Filmul va fi regizat de fiul dirijorului.

Celibidache, născut în România, a fost alungat din casa familiei în adolescenţă, după ce a anunţat că doreşte să urmeze o carieră în domeniul muzicii clasice. După ce o perioadă a trăit pe străzi, a devenit, în urma unui concurs, cel mai tânăr dirijor al filarmonicii din Berlin şi a devenit unul dintre cei mai apreciaţi dirijori ai secolului al XX-lea.

Era recunoscut pentru faptul că nu dorea să lanseze discuri cu muzica sa întrucât, susţinea el, nu ar avea acelaşi efect în afara sălilor de concerte.

Pelicula urmează să fie filmată în România în primăvara şi vara lui 2022, cu Malkovich în rolul lui Celibidache în perioada de maturitate a compozitorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri