Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava).

Anunțul a fost făcut de Greenpeace România, joi seara, pe facebook.

Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau un coleg și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina”, se afirmă în postare.

Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.
Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei.

Avocații Greenpeace au intrat deja în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență.

Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei”, este poziția Greenpeace.

Tudor Chirilă: ”Suntem la mâna unei mafii care nu mai are scrupule și nici frică într-o țară scăpată de sub control”

Artistul Tudor Chirilă a recaționat imediat după postarea Greenpeace România, afimând că ”suntem la mâna unei mafii care nu mai are scrupule și nici frică într-o țară scăpată de sub control”:

Dincolo de impactul emotional sporit (pe Mihai Dragolea îl cunosc personal, a regizat documentarul Regii Pandemiei) sunt furios și mă simt îngrozitor să știu că suntem la mâna unei mafii care nu mai are scrupule și nici frică într-o țară scăpată de sub control. Ia ziceți Florin Cîţu Klaus Iohannis Marcel Ciolacu Dacian Cioloş Dan Barna Kelemen Hunor Tánczos Barna Ludovic Orban ce faceți voi CONCRET ca să stopați genul ăsta de linșaje? Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor ce ați legiferat ca să stopați abuzurile forestiere? Cât o să mai permiteți, prin tăcere și inacțiune, protejarea mafiei pădurilor? Ce faceți CONCRET ca oamenii care luptă să demaște jaful ăsta generalizat să nu riște să moară filmând? Bodnar Daniel te etichetez și pe tine pentru că cunosc curajul și lupta ta cu mafioții ăștia.
Ia zi, Lucian Bode. incompetentule și coadă de topor ce ești, că ai două ministere de forță pe mână, dar nu faci decât să execuți ordine, ce te oprește să reformezi ministerul de interne și să îl umpli de oameni care aplică legea? Măcar pe aia strâmbă și șchioapă? Ce?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.