Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis va face declarații de la ora 18:00

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis va susține de la ora 18:00 declarații de presă, potrivit unui mesaj transmis de Administrația Prezidențială.

Declarațiile vin în contextul scandalului politic din cadrul coaliției de guvernare.

Ședința de guvern începută la ora 11:00 a fost întreruptă, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”.

Cei de la USR PLUS au amenințat nervoși că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare, conform unor surse guvernamentale.

Acestea au explicat că proiectul poate fi adoptat fără avize, în baza HG care reglementează procedura de avizare, care „nu lasă loc pentru a bloca activitatea Executivului”.

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat că nu vor depune moțiune de cenzură, însă miniștrii formațiunii sale politice se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea noului program tip PNDL, numit “Anghel Saligny”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri