Caută
Close this search box.

Lucian Bode: Programul „Anghel Saligny” va intra în ședința de Guvern de azi. Ministerul Justiției a dat aviz favorabil

bode

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, a declarat, vineri, că Programul de investiții locale „Anghel Saligny” va fi dezbătut în ședința Guvernului de vineri, cu aviz pozitiv cu observații din partea Ministerului. Ministrul precizează că Ministerul Transporturilor nu a avizat proiectul, dar se consideră că este aviz tacit.

Ministerul Justiţiei este ultimul avizator pe toate proiectele de acte normative, nu doar pe proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Proiectului de Investiţii ‘Anghel Saligny’. Ministerul Justiţiei se pronunţă pe legalitatea acestui proiect şi tuturor proiectelor de act normativ, nu pe oportunitate. Observaţiile avute în vedere de către Direcţia de Specialitate sunt menţinute şi au fost transmise către Ministerul Dezvoltării, către iniţiator. Aseară am văzut documentul, am văzut proiectul în original. Cu siguranţă, astăzi, intrăm în şedinţa de guvern cu acest proiect. Ministerul Dezvoltării are două variante: integrează observaţiile Ministerului Justiţiei sau răspunde cu argumente de ce nu le preia. În momentul în care transmiţi aceste observaţii către iniţiator şi el le integrează şi el justifică de ce nu le integrează, avizul este pozitiv, cu observaţii„, a declarat Lucian Bode, la Ministerul Afacerilor Interne, potrivit Agerpres.

Bode explică ce înseamnă aviz pozitiv, cu observații.

Avizul este pozitiv cu observații. Ministerul Justiției ia în analiză un proiect doar în momentul în care are toate observațiile, toate avizele. În consecință, avizul de la Ministerul Transporturilor trebuia să vină într-un termen legal. El nu a venit în termenul legal și atunci se consideră avizare tacită. Nu s-a întâmplat nici prima, nici ultima dată.

Avem toate condițiile legale îndeplinite ca în ședința de guvern de azi, de la ora 16:00, Guvernul să dezbată acest proiect de OUG”, spune ministrul interimar al Justiției, conform Mediafax.

Nu am modificat chestiuni fundamentale, ci de interpretare. Deci documentul pregătit de către Stelian Ion cu echipa domniei sale a plecat spre Ministerul Dezvoltării aproape în aceeași formă, doar chestiui de nuanță. Vorbim de observații tehnice, pe procedură, de constituționalitate”, conchide Bode.

Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern de vineri programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Cei de la USR PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare, printre care ultimul, cel de la Ministerul Justiției.

Citește și: ONU acuză Rusia de încălcarea drepturilor omului în Crimeea

Programul „Anghel Saligny”, considerat o continuare a programelor PNDL 1 și 2, prevede alocarea către zona rurală a 50 de miliarde de lei, lucru considerat de USR PLUS ca nefiind o prioritate pentru politica guvernamentală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri