Ministerul Afacerilor Externe a precizat că Ambasada României la Atena s-a autosesizat în contextul seismului care a afectat insula Creta şi a întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile elene, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare. cu privire la cetăţenia persoanelor afectate şi starea de sănătate a acestora.

Potrivit datelor comunicate de către autorităţile elene, reprezentanţilor misiunii diplomatice, până la acest moment, nu există victime de cetăţenie română, mai transmite MAE.

„Ambasada României la Atena continuă dialogul, atât cu autorităţile elene, cât şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din zonă, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile elene, în contextul pandemiei de COVID-19.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875, +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al ambasadei: +30 6978996222”, potrivit comunicatului de presă al MAE.

Un muncitor care lucra într-o mică biserică – care s-a surpat – a murit luni, în urma unui cutremur puternic, care a zguduit Insula greacă Creta şi care s-a soldat, de asemenea, cu 11 răniţi, relatează AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here