Caută
Close this search box.

Mai mulţi sportivi britanici ar putea să piardă medaliile câștigate la Tokyo

Testul antidoping „B”, în cazul atletului CJ Ujah, component al ștafetei olimpice britanice de ștafetă 4x100m, medaliată cu argint la JO Tokyo 2020, a fost confirmat ca fiind pozitiv. Ujah a fost suspendat provizoriu după ce testul „A” a ieșit pozitiv la substanțele interzise Ostarine și S-23, potrivit Mediafax.

Proba „B” a sprinterului britanic CJ Ujah a fost depistată pozitiv, confirmând rezultatul testului antidoping inițial, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ujah, în vârstă de 27 de ani, a făcut parte din echipa britanică de ștafetă masculină de 4×100 m care a câștigat argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Acum, britanicii vor pierde aproape sigur medaliile.

Ostarina este inclusă pe lista substanțelor anabolice interzise dintotdeauna de Agenția Mondială Antidoping (WADA).

Site-ul UK Anti-Doping (UKAD), citat de Digi24, precizează că aceasta are „efecte similare cu cele ale testosteronului”.

S23 este un modulator selectiv al receptorilor de androgeni (Sarm), care, potrivit Agenției antidoping din Statele Unite (USADA), are „proprietăți anabolizante similare cu cele ale steroizilor anabolizanți”.

Cazul a fost trimis acum la Divizia antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care va decide dacă echipa britanică de ștafetă trebuie descalificată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri