Caută
Close this search box.

Mario Caloianu: ”Parlamentarii se îndreaptă către Cristian Diaconescu?”

”Parlamentarii se îndreaptă către Cristian Diaconescu?”, este întrebarea pertinentă pe care o pune politicianul Mario Caloianu, după apariția fostului ministru de externe la congresul PNL.

Fostul deputat Mario Ernest Caloianu lansează în spațiul public un proiect de lege care este destinat românilor precum și implicarea acestora în procesul electoral și anume, punerea pe buletinul de vot optiuniunii „NU VOTEZ!”

Căsuța nouă introdusă pe buletinul de vot este destinată tuturor acelor votanți care nu sunt mulțumiți de oferta politică etalată de partidele prezente în cursa electorală.
Mai clar, dacă nu-ți convin listele de parlamentari , primarii propuși sau listele de consilieri propuse de șefii de partide , pui ștampila pe „NU Votez” iar partidele sunt obligate să-și schimbe oferta electorală în proporție de 50%. Acest lucru se petrece dacă cei care au pus ștampila pe „Nu Votez” sunt în proporție de 50%+1 din cei care au fost prezenți la vot.

E pentru prima oară în politică românească când aleșii propuși vor trebui să fie pe placul electoratului, afirmă Caloianu.

”Legea propusă are drept condiție, prezența la vot obligatorie dar, atenție, nu votul obligatoriu! Dacă nu-ți convine , pui ștampila pe „Nu Votez”! În acest fel prezența la vot va fi În număr covărșitor iar reprezentarea politică va fi întemeiat recunoscută”, declară Mario Caloianu.

Curios este că fostul deputat are discuții de posibil parteneriat cu Cristian Diaconescu, actualul președinte PMP și, ceea ce este exploziv, în perioada imediat următoare, domnul fost ministru de externe este invitat la congresul PNL unde vorbește despre stabilitatea guvernării, parcurs pro-european, eliminarea “hoției și prostiei” din politică românească și parteneriatul „cu acei politicieni care doresc o Românie respectată” .

Din echipa lui Diaconescu face parte Daniel Niculae, fost coleg de partid cu Mario Caloianu, un personaj misterios despre care vom mai vorbi.

“Da, am avut discuții cu domnul președinte Cristian Diaconescu pentru că îl consider un lider capabil să reprezinte interesele românilor, atât în țară cât și în străinătate. Am discuții cu diferiți parlamentari ce nu se regăsesc în actualele partide și achiesează la un proiect de stabilitate și echilibru politic, economic și social. Sunt distinși deputați și senatori care-mi spun că s-au săturat de o perpetuă campanie electorală și în Parlament, chiar dacă s-au terminat alegerile”, declară Mario Caloianu.

Va reamintim că PMP este un partid cu o zestre de aleși locali impresionantă, cu peste 2200 cosilieri locali, 50 de primari și peste 70 de consilieri județeni. Este singurul partid care pote fi tentant pentru parlamentarii nemulțumiți și care poate asimila și celelalte partide fără reprezentare parlamentară.

Întrebat domnul Caloianu dacă cele bănuite de noi sunt adevărate, acesta a răspuns:
“E prematur să vorbim despre asta”.

Caloianu ne spune că el își dorește un viitor președinte al tuturor românilor, iar proiectul sau www.votobligatoriu.ro împreună cu un președinte al tuturor românilor poate duce către o Românie respectată în țară și în străinătate!

De asemenea, Mario Caloianu are discuții în acest sens cu George Simion și AUR.
“Nu dau nume dar sunt convins că dumnealor, distinșii parlamentari de care vorbesc, vor face parte dintr-un proiect de țară!
Acești parlamentari vor să facă legi, nu să latre la îndemnul stăpânilor de partid , în Parlament! Și mă refer la toate partidele…“, precizează Mario Caloianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri