Caută
Close this search box.

Masca va redeveni obligatorie în apropierea școlilor, în București

masca de protecţie

CMSU a decis că masca de protecție va deveni obligatorie pe o rază de 50 de metri, în jurul școlilor, grădinițelor și creșelor din București, începând din 13 septembrie.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, se arată în hotărârea CMSU.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se reunește astăzi pentru a discuta despre o posibilă introducere a obligativităţii purtării măştilor de protecţie pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că este o măsură necesară pentru că, după ce începe școala, în jurul instituțiilor de învățământ se va crea aglomerație.

„Este necesară, deoarece știm că în jurul școlilor se vor crea aglomerări începând cu data de 13, de când programul va fi fizic. Părinții își aduc și își iau copiii de la școală și întotdeauna se creează aglomerări. Asta înseamnă o probabilitate mai mare de transmitere a virusului și de aceea este necesară această măsură”, a spus Stoica, înainte de ședința CMSU, conform Digi24.

Măsura ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, atunci când elevii se întorc în bănci. În București, incidența cazurilor de COVID pe ultimele 14 zile a depășit 1 la mia de locuitori.

Stoica a mai spus că sunt echipe care merg pe teren să verifice dacă școlile au toate materialele necesare și dacă au fost dezinfectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri