Caută
Close this search box.

Merkel îl atacă pe social-democratul Scholz în legătură cu o eventuală coaliţie postelectorală cu stânga radical

Cancelarul german Angela Merkel a lansat marţi, cu patru săptămâni înainte de alegerile federale, un rar atac la adresa candidatului social-democrat la succesiunea sa, Olaf Scholz, transmit dpa şi Reuters.

Merkel şi-a adăugat vocea la ceea ce a devenit o linie comună de argumentaţie împotriva lui Scholz, actual ministru de finanţe, căruia i se reproşează că nu exclude o eventuală coaliţie cu partidul Die Linke (stânga radicală) după scrutinul de pe 26 septembrie.

Die Linke este creditat în sondaje cu 6-7% din intenţiile de vot, scor care i-ar permite să contribuie la formarea unei majorităţi de stânga.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) a lui Merkel a respins ideea unei coaliţii cu Die Linke pe temeiul că partidele au obiective de politică externă incompatibile. Die Linke consideră NATO o relicvă a Războiului Rece şi o ‘alianţă de război’, informează Agerpres.

Candidatul CDU Armin Laschet a insistat duminică, într-o dezbatere electorală televizată a principalilor trei pretendenţi la funcţia de cancelar, că nu va colabora cu Die Linke: ‘Nu o voi face. Punct’, a spus el.

Citește și: Născuți păcăliți

Marţi, Angela Merkel a intervenit în aceeaşi direcţie: ‘Cu mine cancelar nu ar exista niciodată o coaliţie în care Die Linke să joace un rol. Şi nu este clar dacă Olaf Scholz poate spune acelaşi lucru… Aceasta este o diferenţă uriaşă între mine şi el atunci când este vorba despre viitorul Germaniei’, a spus ea în cursul unei conferinţe de presă cu omologul austriac Sebastian Kurz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri