Ministerul Justiției anunță oficial suspendarea procedurii de selecție a procurorilor, în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcții de conducere vacante.

”Procedura de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcții de conducere vacanțe, declanșată la data de 28 iulie 2021, se suspendă pe durata interimatului funcției de ministru al Justiției”, este anunțul MJ, citat de news.ro.

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, a declarat că numirea persoanelor care să ocupe funcțiile de conducere ale parchetelor este politică pe termen lung, astfel că el nu consideră că acesta procedură se poate derula în timpul unui mandat interimar.

„Am solicitat specialiștilor din Ministerul Justiției, în special Direcției Resurse Umane, un punct de vedere și sunt convins că în cel mai scurt timp, țînând cont de oportunitate, structurile de specialitate ale Ministerului Justiției vor publica un anunț, în acest sens”, a completat el.

Ministerul Justiției a declanșat la sfârșitul lunii iulie procedura de selecție pentru ocuparea funcțiilor de conducere vacanțe, la nivelul Parchetului General, DNA, DIICOT, iar termenul-limită pentru depunerea candidaturilor a fost 1 septembrie.

Candidații care s-au calificat urmează să susțină un interviu în fața comisiei, în intervalul 6 – 9 septembrie.

Ministerul Justiției a făcut publică lista candidaturilor pentru funcții de conducere, inclusiv pentru DIICOT, unde candidează fostul șef al instituției, Daniel Horodniceanu, dar și Oana Daniela Patu și Ioana Bogdana Albani. De asemenea, sunt mai mulți candidați pentru posturi în DNA, inclusiv pentru cel de procuror șef adjunct.

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, afirma că schimbarea de pe o zi pe alta a conducerii Direcției de avizare, din cadrul Ministerului Justiției, pentru a facilita obținerea avizului pentru PNDL 3, ”arată că Florin Cîţu nu are respect pentru lege”.

De asemenea, Stelian Ion apreciază că oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, ca primĂ măsură luată de Lucian Bode, în interimatul la Ministerul Justiției, ”reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principala a remanierii” sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.