Caută
Close this search box.

Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită joi, dezbaterea şi votul – marţea viitoare

psd

Prima moţiune de cenzură depusă în Parlament care va fi dezbătută şi votată va fi cea iniţiată de Partidul Social Democrat. În prezent, la Parlament, sunt depuse două moţiuni de cenzură – una iniţiată de PSD şi cealaltă de USR PLUS şi AUR.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis marţi ca moţiunea PSD să fie citită joi, de la ora 14,00, în plenul reunit, urmând să fie dezbătută şi votată marţea viitoare, de la ora 12,00.

Pentru moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS, Birourile permanente reunite au hotărât să se aştepte motivarea deciziei CCR privind sesizarea depusă de premierul Florin Cîţu referitoare la existenţa unui conflict constituţional între Guvern şi Parlament.

PSD a depus marţi moţiunea de cenzură intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”.

Moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR, intitulată „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!”, a fost înregistrată pe 3 septembrie şi citită în plenul reunit al Parlamentului pe 9 septembrie. Procedura de depune a acesteia a fost însă contestată la CCR de Guvern. Marţi, Curtea Constituţională a admis, cu unanimitate de voturi, sesizarea premierului privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Guvern pe tema acestei moţiuni de cenzură, însă susţine că ea poate fi dezbătută şi votată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri