Caută
Close this search box.

Naţionala. Dragoș Nedelcu, comparat cu Ladislau Boloni: ”După un an de zile, Mirel Rădoi a înțeles”

dragoş nedelcu

Dragoş Nedelcu se afirmă decisiv la Naţională. România a întrerupt o serie de 4 meciuri fără victorie cu succesul cu 2-0 pe terenul Islandei în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022.

Fostul antrenor al Naţionalei, Anghel Iordănescu, a remarcat faptul că Mirel Rădoi a schimbat tactica și a folosit un mijlocaș la închidere de meserie, pe Dragoș Nedelcu.

”Este o victorie obținută după un joc bun, acceptabil. Sunt 3 puncte importante, adversarul nu a avut 5-6 jucători de bază, din cauza problemelor pe care le-au avut.

Dar noi am avut momente foarte bune de joc. După un an de zile, selecționerul a înțeles că un controlor în fața apărării, gen Nedelcu, îi aduce mai multă siguranță.

Nedelcu a adus liniște în fața celor doi fundași centrali, este un bun pasator, echipa câștigă în profunzime, poate schimba inițierea construcției dintr-o parte în alta”.

Bine, dar nu este puţin cam lent?

„Nici Boloni nu avea viteză”, a explicat Iordănescu, „era chiar lent, dar controla foarte bine jocul. Rădoi a fost inspirat, până acum a jucat cu Răzvan Marin și Nicolae Stanciu, care făceau de toate. Acum, Nicușor a avut libertate și a jucat excelent.

Nu înțeleg de ce nu a luat 4 atacanți, la un ciclu de 3 jocuri. El trebuia să aibă deja un schelet, 8-9 jucători fixați. A folosit 63 de jucători, trebuia să-i dea de gândit”, a remarcat Anghel Iordănescdragoş nedelcuu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri