Caută
Close this search box.

Nouă indieni ascunşi într-o autoutilitară, descoperiţi la graniţă

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat nouă cetăţeni indieni care au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi în compartimentul de marfă al unei autoutilitare, şoferul fiind cercetat pentru trafic de migranţi.

Duminică, în jurul orei 4,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din România un cetăţean român, în vârstă de 24 de ani, din judeţul Maramureş. Acesta conducea o autoutilitară marca Volkswagen Crafter, înmatriculată în Marea Britanie. Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară, la controlul de frontieră, lucrătorul nostru a descoperit, în compartimentul de marfă al maşinii, în spatele unor baxuri de polistiren, nouă persoane. Acestea, împreună cu şoferul maşinii, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea pentru cercetări„, informează, luni, IGPF, citat de Agerpres.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că toate cele nouă persoane – opt bărbaţi şi o femeie – sunt cetăţeni indieni şi au vârste cuprinse între 27 şi 41 de ani.

Cei nouă intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, însă nu aveau documentele de călătorie legale care să le permită acest lucru. De aceea, au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din România în Ungaria ascunşi în compartimentul de marfă al autoutilitarei, precizează sursa citată.

În cauză se efectuează cercetări pentru trafic de migranţi faţă de şoferul maşinii, iar în cursul zilei de luni conducătorul auto urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri