Caută
Close this search box.

Nu vor mai exista bani de pensii! Unul din liderii BNR avertizează. Pericolul e uriaș

bnr

Semnal de alarmă tras de la BNR: Nu vor mai exista bani de pensii, în condițiile declinului demografic rapid și accentuat pe care îl înregistrează România. Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR, creionează un viitor sumbru.

Semnal de alarmă tras de la BNR: Sistemul de pensii va avea mari probleme în viitor, din cauza declinului demografic.

Departe de a-și fi îndeplinit promisiunile făcute în campania electorală, guvernarea de dreapta nu a reușit să oprească exodul românilor peste granițe.

Semnal de alarmă tras de la BNR: Finanțarea pensiilor, o problemă serioasă in viitor

Natalitatea scăzută și migrația pun în pericol sistemul de pensii. Reputatul economist  Cristian Popa, fost VICEPREȘEDINTE BNR și actual membru în Consiliul de Administrație al BNR, sfătuiește viitorii pensionari să facă economii pentru a avea bani la pensie.

Economiștii avertizează că România va avea mari probleme în viitor cu finanțarea sistemului de pensii.

”Cred ca demografia este o mare problemă. Este o opinie personală, ca analist cred că demografia e o mare problemă când vine vorba de pensii, spre exemplu. Îmbătrânim, emigrăm, tinerii care ar trebui să intre în câmpul forței de muncă se duc în alte țări pentru a munci și asta crește „bulgărele”.

Generațiile noastre vor avea o problemă mult mai mare pentru finanțarea pensiilor. Dacă nu economisim pentru a avea niște venituri la pensionare, cu cât facem bulgărele mai mare, cu atât vom avea o problemă mai mare în viitor. Se vede, datele INS arată foarte clar că România va ajunge la sub 14 milioane de locuitori.”, a declarat Cristian Popa, membru în CA al BNR, potrivit digi24.ro.

Salariile mici din România reprezintă principala cauză care i-ar face pe români să plece din țară, arată un sondaj telefonic efectuat pe 830 de persoane, în luna august.

Astfel, o cincime dintre români ar pleca la muncă în străinătate. Marea Britanie conduce în topul țărilor preferate, urmată la distanță de Germania, Italia, Franța și Spania.

În ceea ce privește intenția de a se muta definitiv din România într-o altă țară UE, 12% din români își doresc acest lucru, în timp ce 77% nu.

Topul nemulțumirilor celor care vor să plece în afara țării începe cu salariile mici din România, aproape 4 din 10 români indicând acest motiv.

În ceea ce privește intenția de a trimite copiii la studii în afara țării, 51% dintre cei intervievați au declarat că nu își doresc acest lucru, în timp ce 2 din 10 români ar lua această decizie.

Pe de altă parte, 1 din 10 români ar pleca la muncă sau definitiv în SUA dacă s-ar ridica obligativitatea vizelor, în timp ce 72% au declarat că nu ar face acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri