Caută
Close this search box.

Nunțile au favorizat răspândirea infecției: 7 localități din Satu Mare au intrat în carantină

carantină

Șapte localități din județul Satu Mare au intrat de la miezul nopții în carantină pentru 14 zile. Rata de incidență a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. Nunțile cu peste 1000 de invitați au fost cauza principală a răspândirii virusului.

Călinești-Oaș este una dintre cele șapte localități care vor fi sub restricții dure timp de 14 zile.

„A fost multă lume venită, acum, acasă. Au fost foarte multe evenimente și cred că și asta, că s-a săturat lumea și de restricții, cred că ăsta e motivul”, spune o localnică.

Incidența este, din păcate într-o continuă creștere. Aceste comune sunt grupate unele lângă altele, se va puta asigura intrarea și ieșirea. Patrulele de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră vor fi prezente în zonă”, spune prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, citat de Digi24.

Citește și: Atac cibernetic la Universitatea Politehnică Bucureşti

În unele dintre cele șapte localități, rata de incidență a depășit deja 10 cazuri la mie. Peste 50.000 de localnici care muncesc în străinătate au revenit în Țara Oașului în August, spun autoritățile. Județul Satu Mare înregistrează cea mai mare rată de incidență din toată țara, peste 2 la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri