Caută
Close this search box.

O instanță a decis că un copil de 12 ani poate fi vaccinat, chiar dacă tatăl său se opune

vaccinul covid-19

Copilul a vrut să se vaccineze pentru a-și putea vizita bunica aflată pe moarte, se arată în hotărârea judecătorească, după cum informează site-ul agenției Agerpres.

Avocatul mamei băiatului a susținut că vaccinarea împotriva COVID-19 a copilului ar reduce riscul transmiterii SARS-CoV-2 către bunica acestuia, grav bolnavă.

Potrivit legislației olandeze, copiii cu vârste între 12 și 17 ani pot să fie vaccinați doar cu acordul ambilor părinți.

Dar iată că o instanță din Olanda a decis că un copil de 12 ani poate să fie vaccinat împotriva COVID-19, cu toate că tatăl acestuia nu este de acord.

În acest caz, părinții băiatului sunt divorțați, iar mama a permis ca acesta să se vaccineze, dar tatăl, un antivaccinist convins, nu a fost de acord.

Judecătorul Bart Tromp de la tribunalul districtual din Groningen (nord) a autorizat marţi ca băiatul să fie vaccinat luând în considerare „interesele aflate în joc” în această vaccinare şi „în special interesele minorului”.

Băiatul a dorit să fie vaccinat deoarece nu voia să fie contaminat şi pentru a limita riscurile de infectare a altor persoane, potrivit dosarului.

Instanța a decis ca băiatul să fie „vaccinat rapid”
În hotărâre, magistratul a ordonat ca băiatul să fie vaccinat „rapid”, deoarece interesele acestuia sunt mai importante decât un posibil apel pe care l-ar putea înainta avocații tatălui.

„Bunica copilului suferă de cancer pulmonar cu metastaze şi se află la sfârşitul vieţii. Minorul vrea să petreacă cât mai mult timp cu ea, însă nu este vaccinat. Îi este frică să nu-şi infecteze bunica şi este convins că contaminarea, dacă ar avea loc, ar constitui un pericol mortal”, se arată în hotărârea instanței.

Tatăl băiatului consideră că vaccinurile împotriva COVID-19 „sunt încă în fază de testare” și ar putea să prezinte „riscuri mari pentru organele reproductive pe termen lung”.

Cu toate acestea, judecătorul a subliniat că afirmațiile tatălui copilului nu au o bază științifică.

În Olanda, judecătorii pot lua decizii în interesul superior al copiilor, în pofida împotrivirii manifestate de părinți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri