Caută
Close this search box.

Opel va lansa primul Astra complet electric în 2023

Primul model Opel Astra complet electric va apărea în 2023. Producătorul a anunțat acest lucru la prezentarea oficială a celei de-a șasea generații a modelului. Înainte de lansarea ca BEV, hibrizii plug-in cu două nivele de performanță sunt disponibili pentru noul Astra.

Opel Astra a avut deja premiera online în iulie – în acel moment au fost anunțate și cele două versiuni hibrid.

În această săptămână, Stellantis DS Automobiles anunțase, de asemenea, că DS 4 va fi disponibil într-o versiune BEV din 2024. DS 4 și Astra nu numai că împart EMP2 (Platformă Modulară Eficientă) ca bază tehnică, dar ambele sunt construite la uzina Opel din Rüsselsheim.

Opel nu oferă niciun detaliu despre sistemul de acționare al versiunii electrice a modelului Astra. Modelele BEV existente bazate pe EMP2 sunt utilitare mari sau medii, precum Citroën ë-Spacetourer sau modelele Opel Zafira-e Life (autoturisme) sau Vivaro-e (vehicule comerciale). Aici, se produce unitatea de 100 kW a celui mai mic eCMP; spre deosebire de platforma mică a mașinii, camionetele sunt disponibile opțional cu o baterie de 75 kWh (în loc de 50 kWh).

„Noul Opel Astra este unic – odată cu acesta Opel conduce într-o nouă eră”, a spus Uwe Hochgeschurtz, noul șef al Opel. „Acest lucru se aplică selecției complete a unității până la bateria electrică Astra-e la fel de mult ca și tehnologiilor sale de vârf și designului său grandios. Este o mașină cu care Opel își pune amprenta și care are tot ce trebuie pentru a redeveni bestseller.”

Potrivit Opel, noul Astra va fi disponibil la comandă din toamnă și va fi livrat de la începutul anului 2022 – inițial ca model sportiv cu cinci uși, iar o versiune elegantă cu numele familiar Astra Sports Tourer urmează în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri