Caută
Close this search box.

Orban, despre legea consumatorului vulnerabil: Vine premierul şi mă ceartă pe mine că nu grăbim adoptarea legii

ludovic orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îl atacă pe premierul Florin Cîţu despre care susţine că l-a certat pentru neadoptarea Legii consumatorului vulnerabil, care sprijină financiar persoanele şi familiile cu venituri mici care au dificultăţi în ceea ce priveşte plata facturilor la energie.

„Culmea, vine premierul şi mă ceartă pe mine, preşedintele Camerei Deputaţilor, că nu grăbim adoptarea legii şi că nu adoptăm măsurile în condiţiile în care ei, în Guvern, au stabilit că se aplică de la 1 septembrie 2022. Asta este culmea perfidiei şi chiar lipsei de bun simţ în a susţine anumite lucruri”, afirmă Orban.

„Sunt de acord, creşterea preţurilor la energie nu este un fapt singular în România, se întâmplă în toată Europa. Dacă stăteam după răspunsul Guvernului, aşteptam până în 2022 să aplicăm Legea consumatorului vulnerabil, proiectul de lege aprobat în şedinţa de Guvern prevedea ca termenul de aplicare a aplicăm Legii consumatorului vulnerabil să fie 1 septembrie 2022. Noi, în Parlament, am modificat termenul şi se aplică începând din iarna asta.

Culmea, vine premierul şi mă ceartă pe mine, preşedintele Camerei Deputaţilor, că nu grăbim adoptarea legii şi că nu adoptăm măsurile în condiţiile în care ei, în Guvern, au stabilit că se aplică de la 1 septembrie 2022. Asta este culmea perfidiei şi chiar lipsei de bun simţ în a susţine anumite lucruri”, a afirmat Ludovic Orban, în şedinţa Comitetului Director Judeţean al PNL Ialomiţa.

El a pledat pentru adoptarea de scheme de ajutor de stat pentru companiile afectate de majorarea tarifelor la energie, arătând că în caz contrar unele fabrici vor fi nevoie să închisă activitatea.

Orban consideră că România ar fi trebuit să crească, în aceste condiţii, capacitatea de extracţie a gazului, dar şi să folosească facilităţile de depozitare a acestei resurse.

Preşedintele PNL a criticat modul în care Guvernul a abordat şi problema creşterii preţurilor la materialele de construcţii, el catalogând drept „lent şi nepotrivit” răspunsul dat de Guvern acestei probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri