Orban a declarat miercuri seara, la Digi 24, că dacă preşedintele susţine public unul dintre candidaţi atunci poate crea o problemă în PNL.

“Preşedintele României nu poate să-şi permită să fie partizan într-o competiţie care are loc în interiorul unui partid politic, indiferent care este partidul politic respectiv. (…)

Preşedintele României nu poate constituţional şi sunt convins că nici moral nu poate să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul.

Acum nu ştiu, cel puţin în poziţiile publice pe care le ia ca preşedinte al României, asta chiar excede Constituţia şi mai ales poate să creeze o problemă în PNL.

Dacă este ales un candidat care este sprijinit de preşedinte toată lumea o să zică că preşedintele României a impus preşedintele, dacă nu este ales candidatul sprijinit de preşedintele României se poate crea percepţia că între PNL şi preşedintele României a apărut o fractură”, a afirmat Orban.

El a precizat că este convins că preşedintele României nu se va manifesta public pentru unul dintre candidaţii intraţi în cursa pentru preşedinţia PNL.

“Îl cunosc bine pe preşedinte, sunt convins că nu manifestă public nici un fel de parti-pris în această competiţie pentru că. dacă ar face-o. în mod evident această poziţionare, pe lângă faptul că ar fi în afara prevederilor constituţionale, ar genera efecte profund nocive atât în interiorul PNL, cât şi în opinia publică”, a declarat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here