Ludovic Orban l-a criticat vineri pe premierul Florin Cîțu în ceea ce privește criza din Guvern și programul PNDL 3, despre care afirmă că a fost transformat în temă de campanie în competiția internă din PNL.

Orban spune că programul ar putea fi adoptat „în timp util și fără a provoca un conflict în coaliție”. Orban a adăugat apoi că obiectivul său este de a menține coaliția de guvernare chiar și după adoptarea OUG.

Am susținut încă din luna ianuarie, în mod repetat, în ședințele Coaliției necesitatea adoptării PNDL 3 în cursul acestui an. Pledoaria mea s-a lovit de rezistența multor colegi din coaliție care la început au tratat acest subiect la „și altele”.
Treptat am reușit să conving partenerii de Coaliție să ajungem la discuții aplicate și chiar la aprobarea de principiu a lansării acestui nou program de investiții locale.
Din păcate, acest subiect a fost transformat în temă de campanie în competiția internă pe care o avem în Partidul Național Liberal. Toți primarii PNL cu care am discutat realizează că o condiție esențială pentru ca acest program de investiții să fie o reușită este aceea de a avea continuitate la guvernare pentru a putea implementa noi în mod corect și eficient acest program. Ruperea coeziunii coaliției pune un serios semn de întrebare cu privire la acest deziderat.
Am convingerea că puteam adopta în timp util acest program și fără a provoca un conflict în coaliție”, scrie Ludovic Orban pe pagina sa de facebook.

”Odată cu adoptarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență care lansează programul, pe care o susțin, obiectivul meu ca președinte al Partidului Național Liberal este acela de a menține Coaliția și de a conserva și întări poziția PNL de principal partid de guvernământ pentru a putea susține investițiile în infrastructură care vor fi realizate de primarii și președinții noștri de consilii județene”, mai scrie liderul PNL.

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a afirmat că proiectul de investiţii ”Anghel Saligny” va intra în şedinţa de Guvern de vineri, precizând că documentul pregătit de echipa fostului ministru Stelian Ion a plecat în aceeaşi formă.

Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern de vineri programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Cei de la USR PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare, printre care ultimul, cel de la Ministerul Justiției.

Programul „Anghel Saligny”, considerat o continuare a programelor PNDL 1 și 2, prevede alocarea către zona rurală a 50 de miliarde de lei, lucru considerat de USR PLUS ca nefiind o prioritate pentru politica guvernamentală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here