Ludovic Orban își va înainta demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților către PNL, nu către Cameră. Astfel, plecarea lui din respectiva funcție va fi lăsată la mâna lui Florin Cîțu.

UPDATE 13.35. „Luni, la 9, îmi depun demisia în mâna președintelui PNL.

Demisia e un act unilateral, decizia mea e irevocabilă, dar eu sunt membru al PNL și nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu președinte al Camerei sau alt PSD-ist care va candida.

Dacă se fac alegeri la Cameră azi, PNL nu are nicio garanție că poate păstra președinția Camerei, dacă se fac alegeri azi, se alege PSD în fruntea Camerei.

Eu nu fac cadouri PSD, de-aia demisia e la dispoziția lui Florin Cîțu, pentru a opera când avem garanția că funcția rămâne la PNL”, a declarat duminică Ludovic Orban.

Ludovic Orban vrea să lase posibilitatea PNL să ducă negocierile necesare pentru a păstra funcția de președinte al Camerei Deputaților, înainte ca demisia lui să producă efecte.

Astfel, Florin Cîțu va putea decide exact în ce moment îl va îndepărta pe Ludovic Orban de la Camera Deputaților.

Orban a anunțat, sâmbătă, după pierderea alegerilor din PNL că demisia lui din funcția de președinte al Camerei Deputaților se va afla, luni dimineață, pe masa noului lider PNL, Florin Cîțu.

„Nu la mine trebuie să-și dea demisia, ci la Camera Deputaților, nu are legătură cu Guvernul”, a spus Florin Cîțu la Digi24, sâmbătă seară.

El a afirmat că președinția Camerei Deputaților „rămâne la PNL” și că deocamdată va fi numit un interimar.

„Ludovic Orban are un loc important în PNL. Este un om cu o experiență politică foarte mare, un om care are un vot în Biroul Executiv. Contăm pe experiența lui Ludovic Orban în perioada următoare, și pe negocieri și pe tot ce e important”, a spus Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here