Caută
Close this search box.

Orban susţine că Iohannis poate rezolva criza azi: un tete-a-tete de 15 minute

ludovic orban

Preşedintele Klaus Iohannis poate să rezolve criza politică astăzi, având toate instrumentele la dispoziţie în acest sens şi obligaţia constituţională să se implice, a declarat, miercuri, liderul PNL, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, în prezent, „coaliţia este într-o pauză de luptă”.

„Preşedintele poate să rezolve criza astăzi. Are tot ce îi trebuie la dispoziţie pentru soluţionarea crizei şi este apanajul său constituţional, este obligaţia sa constituţională să se implice pentru rezolvarea crizei.

Soluţia e simplă: un tete-a-tete de 15 minute, în sensul deblocării situaţiei. Sunt într-o comunicare instituţională cu preşedintele

. Colegii mei, care blochează procedura constituţională a moţiunii de cenzură şi care se fac scut uman, toţi zic că defilează sub stindardul preşedintelui Iohannis. Preşedintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucrurile pe care eu văd că nu pot să-i conving că sunt constituţionale şi este interesul fundamental al României”, a afirmat Orban, conform Agerpres.

El a spus că orice persoană care cunoaşte atribuţiile constituţionale ale şefului statului şi situaţia politică din România ştie că „este atributul preşedintelui să intervină într-o astfel de situaţie”.

„Preşedintele are cu certitudine posibilitatea de a rezolva criza, nu după 25 septembrie, ci astăzi, dacă doreşte”, afirmă Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri