Edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că Primăria Municipiului Bucureşti a primit în administrare Parcul Natural Văcăreşti.

„Recent ni s-a administrat, în urma unui concurs, Parcul Natural Văcăreşti, care poate să fie o uriaşă oportunitate pentru Bucureşti. O oportunitate turistică şi de divertisment”, a afirmat Nicuşor Dan luni seara, la postul B1TV.

Pe 22 aprilie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, anunţa că urmează să fie începută, alături de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, procedura de încredinţare a administrării Parcului Natural Văcăreşti.

Pe 31 august, Nicuşor Dan declara că Primăria depune dosarul pentru preluarea în administrare a parcului, potrivit Agerpres.

„Pe chestiuni care ţin strict de calitatea aerului, vreau să menţionez faptul că am depus şi sunt foarte optimist că o să obţinem de la Autoritatea Naţională pentru Arii Protejate administrarea Parcului Natural Văcăreşti, o uriaşă oportunitate pentru Bucureşti de mediu, dar şi turistică. Poate să devină un simbol al oraşului. Asta depinde de finanţarea din PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – n.r).

Avem un proiect care se numeşte ‘Plămâni verzi pentru Bucureşti’ şi care înseamnă pur şi simplu plantarea a sute de mii de arbori în zone care o permit, inclusiv în alveolele de pe drumurile publice”, a explicat edilul Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here