Caută
Close this search box.

Parlamentul britanic blochează vizita ambasadorului chinez

parlamentul britanic

Responsabilii Parlamentului britanic s-au opus marţi unei vizite a ambasadorului chinez după sancţiunile impuse de Beijing mai multor deputaţi britanici la sfârşitul lunii martie, notează AFP.

Noul ambasador, Zheng Zeguang, urma să asiste miercuri în cadrul Parlamentului la o reuniune a grupului multipartit pentru China, înainte ca parlamentarii vizaţi de sancţiunile chineze să alerteze instanţele Parlamentului.

„Mă întâlnesc regulat cu ambasadori din întreaga lume pentru a stabili legături durabile între ţările şi parlamentarii noştri”, a declarat într-un comunicat speakerul Lindsay Hoyle, care conduce camera inferioară a Parlamentului britanic.

„Dar nu cred că este potrivit să mă întâlnesc cu ambasadorul chinez în Camera Comunelor şi la locul nostru de muncă, în contextul în care ţara sa a impus sancţiuni împotriva unora dintre membrii noştri”, a adăugat el, citat de Agerpres.

„Nu spun că întâlnirea nu poate avea loc, ci doar că nu poate avea loc aici atâta timp cât sancţiunile rămân în vigoare”, a precizat Lindsay Hoyle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri