Caută
Close this search box.

Plata în centrele de vaccinare se va face săptămâna aceasta

Medicii și asistentele din centrele de vaccinare anti-Covid sunt neplătiți de mai bine de trei luni. Sunt sute de angajați în această situație, din centrele din toată țara.

Și asta în condițiile în care imunizarea populației este o prioritate națională. Banii vor veni după rectificarea bugetară, care a fost aprobată cu întârziere, transmite Ministerul Sănătății.

„Eu am început să lucrez în luna aprilie, mai, iunie, iulie și jumătate de august, până am plecat în concediu. Am primit banii doar pentru luna mai. Eu personal nu mai lucrez la centru, pentru că mi se pare o lipsă de respect să muncim fără să fim plătiți” spune Cristina Ardelean, medic centru de vaccinare, potrivit TVR.

Situația este și mai dramatică pentru acei angajați care lucrează câte 12 ore pe zi în centre și pentru care această activitate este singura sursă de venit.

În această situație se pare că sunt nu doar angajații centrului drive-through din Cluj, ci și medici și asistenți de la toate centrele de vaccinare din întreaga țară. De la începutul campaniei de vaccinare, acești bani au venit de fiecare dată cu întârziere.

Oana Grigore, purtător de cuvânt, Ministerul Sănătății: După rectificarea bugetară, Ministerul Sănătăţii a primit fondurile necesare pentru asigurarea plăţii personalului medical care activează în centrele de vaccinare.

„Se va face plata în această săptămână pentru centrele de vaccinare. Se va face plata la zi și vom continua în acest sens în perioada următoare”, asigură Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri