Caută
Close this search box.

Popularitatea preşedintelui american, în cădere liberă

joe biden

Popularitatea preşedintelui american, Joe Biden, a ajuns la cel mai scăzut nivel din timpul preşedinţiei sale, americanii părând să fie din ce în ce mai critici cu privire la răspunsul său la pandemia de COVID-19, potrivit ultimului sondaj de opinie Reuters/Ipsos.

Sondajul la nivel naţional, realizat în zilele de 15 şi 16 septembrie, a arătat că 44% dintre adulţii americani au aprobat prestaţia lui Biden în funcţie, în timp ce 50% au dezaprobat-o, iar restul nu erau siguri.

Popularitatea lui Biden este în scădere de la jumătatea lunii august, când guvernul afgan susţinut de SUA s-a prăbuşit, iar numărul deceselor legate de COVID-19 a crescut în întreaga ţară.

În timp ce majoritatea americanilor susţin cerinţele privind vaccinurile şi măştile pe care Biden le-a ordonat recent pentru a încetini răspândirea variantei Delta, unii republicani au criticat ceea ce ei consideră a fi o reacţie exagerată a Casei Albe.

Sondajul săptămânal, preluat de Agerpres, a arătat că numărul americanilor care susţin răspunsul lui Biden la pandemie a scăzut sub 50% pentru pentru prima dată: aproximativ 48% au aprobat politicile preşedintelui COVID-19, în timp ce 46% le-au dezaprobat.

În aceeaşi perioadă a preşedinţiei lui Donald Trump, aproximativ 38% dintre americani aprobau prestaţia sa ca preşedinte, în timp ce 57% o dezaprobau.

Citește și: MAE a solicitat clarificări la Londra privind controalele la frontieră

Sondajul Reuters/Ipsos este realizat online, în limba engleză, pe întreg teritoriul Statelor Unite. La ultimul sondaj au participat 1.005 adulţi în total, dintre care 442 de democraţi şi 360 de republicani. Marja de eroare este de 4 puncte procentuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri