Caută
Close this search box.

Președintele Iohannis, de partea lui Cîțu: ”Îl încurajez pe Florin să continue… Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”

ludovic orban

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va participa, sâmbătă, la Congresul PNL de la Romexpo, în care va fi ales preşedintele formaţiunii.

Contracandidați sunt Ludovic Orban, care își dorește un al doilea mandat, și Florin Cîțu.

Într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York, la Adunarea Generală a ONU, șeful statului a opina că actuala criză politică se va tranşa după congresele PNL şi USR PLUS, relatează Agerpres.

Şeful statului nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului şi consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri.

Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat că întotdeauna au existat curente diverse în PNL care s-au tranşat după alegerile interne, fie prin alinierea în spatele câştigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.

Şeful statului a afirmat că mai are discuţii cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. “Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”, s-a întrebat Klaus Iohannis, referindu-se la declaraţiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri