Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri seara, într-o emisiune la România TV, că a depus un proiect de depolitizare a Curţii Constituţionale a României (CCR), potrivit căruia pot face parte din acest organism doar cei care nu au fost membri într-un partid politic, în ultimii opt ani.

Astăzi am propus cu CCR-ul. Nu poţi să fii propus membru al CCR dacă în ultimii opt ani de zile ai făcut parte dintr-un partid politic. Comisia de la Veneţia spune că nu poţi să barezi de tot accesul unei persoane, poţi să pui restricţii până în zece ani. (…) Domnule, de opt ani nu ai făcut politică, poţi să faci parte din CCR. (…) Vrem să continuăm reforme? Că am ajuns noi, PSD, să punem reformele necesare. Trebuie depolitizat CCR-ul, ăsta este adevărul. Trebuie văzut unde s-a greşit„, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a pledat pentru depolitizarea cel puţin a instituţiilor esenţiale din statul român şi a criticat faptul că Guvernul nu pune în aplicare reformele promise.

Citește și: Numărul românilor care s-au vaccinat s-a dublat

Marea problemă este că eu nu-i mai văd cu reformele. Nu e nicio reformă, sunt aproape doi ani de când sunt la guvernare, vedeţi dumneavoastră vreo reformă? Am venit noi cu reforma lor ‘fără penali în funcţii publice’, am trecut-o noi, PSD, când aveam majoritate, am trecut-o prin Cameră. E la Senat, au blocat-o„, a mai spus liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here