Caută
Close this search box.

Naţionala lui Rădoi, victorie mare cu Islanda în preliminariile CM 2022

ianis hagi

Naţionala României a învins Islanda joi seara, cu scorul de 2-0 (0-0), pe Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

România a făcut un joc bun, în pofida faptului că a evoluat într-o formulă remaniată, punând capăt unei serii de patru înfrângeri consecutive, două în meciuri oficiale (cu Germania şi Armenia) şi două în partide amicale (Anglia şi Georgia).

Tricolorii au câştigat prin golurile marcate de Dennis Man (47) şi Nicolae Stanciu (83) şi continuă cursa pentru turneul final din Qatar.

România şi-a luat şi o revanşă după ce a pierdut cu 1-2 la Reykjavik în toamna trecută, în semifinalele barajului pentru EURO 2020.

Deşi avea şase debutanţi în lot, echipa antrenată de Mirel Rădoi a reuşit să facă diferenţa în faţa unei formaţii aflate în reconstrucţie. Surprizele din primul unsprezece’, Raţiu, Nedelcu şi Sorescu, şi-au făcut datoria la Reykjavik, ca şi restul jucătorilor, potrivit Agerpres.

România a început excelent repriza secundă, deschizând scorul prin Dennis Man (47), care a reluat în plasă mingea centrată de Stanciu.

Ianis Hagi a trimis mingea în plasă la scurt timp după ce a intrat pe gazon (70), dar golul a fost anulat pentru fault în atac.

România a avut şansa de a încheia conturile în min. 73, dar Man a reluat pe lângă la centrarea lui Manea. România a înscris golul al doilea în min. 83, pe contraatac, Hagi lansându-l pe Stanciu, la limita ofsaidului, care a şutat fără speranţe pentru portar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri