Caută
Close this search box.

România TV, amendată de CNA pentru Şoşoacă, Mugur Mihăescu şi Gelu Vişan

Şoşoacă

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat joi rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a reclamaţiilor primite şi a decis să aplice postului România TV următoarele sancţiuni:

– amendă de 5.000 de lei pentru ediţia din 3 aprilie, ora 21,00 a emisiunii „Breaking News”, în cadrul căreia nu au fost respectate prevederile art. 64 alin. (1) lit. a), b) şi nici cele ale ale art 40 alin. (4) din Codul audiovizualului.

– amendă de 10.000 de lei pentru ediţia din 8 aprilie a emisiunii „Punctul culminant” şi pentru emisiuni de ştiri şi dezbateri din 10 aprilie, la difuzarea cărora au fost încălcate prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum şi cele ale art. 64 alin. (1) lit. a), b) şi ale art 40 alin. (4) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Ambele propuneri au fost făcute de Mircea Toma, membru CNA.

Despre prima propunere, Mircea Toma a afirmat că „intervenţia doamnei Şoşoacă conţine nişte acuzaţii la adresa Poliţiei care intermediază reţele de prostituţie, trafic de organe, copii”.

„N-o opreşte nimeni, nu intervine nimeni, nu este cerut un punct de vedere al Ministerului de Interne. Mi se pare că este suficient de grav ca să propun 5.000 de lei”, a mai spus Mircea Toma.

Despre cea de-a doua propunere, Mircea Toma a arătat că „în cele două emisiuni, în fiecare dintre ele un invitat – Mugur Mihăescu, în prima, Gelu Vişan, în a doua – au făcut asocieri ale, probabil, unui actor politic, care sunt asociaţi cu regimuri naziste”.

„Sună aşa: genocid, neomarxism, nazism”, a precizat Mircea Toma.

La propunerea Dorinei Rusu, CNA a sancţionat România TV cu somaţie publică pentru încălcarea art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului în emisiunea „Sănătate curată”, ediţia din 10 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri