Caută
Close this search box.

Scrisorile nigeriene revin cu un nou scenariu: Soldatul american care cere bani

Scrisorile nigeriene, metoda prin care utilizatorii de internet sunt înşelaţi şi îndemnaţi să expedieze sume de bani unor necunoscuţi, fac noi victime în România. Ultima variantă implică un soldat american care oferă o recompensă de 40% dintr-o sumă uriaşă.

„Sunt un soldat american și am obținut 11 milioane de dolari în urma unui raid asupra unei baze ISIS. Nu pot scoate banii decât cu ajutorul tău și îți dau drept recompensă 40% din bani.”

Așa sună mesajul unui presupus soldat american, John White, care încearcă să ne înşele cu oferta lui incredibilă.

În acest tip de înșelăciune atacatorul arată că are foarte mare încredere în persoana pe care a ales-o să îi fie victimă. În cazul nostru, vorbim de încredințarea de către presupusul soldat american, pentru 6 luni, a sumei de 11 milioane de dolari, bani pe care noi ar trebui să îi păstrăm, bani care ar ajunge în România prin intermediul unui transport de fructe sau de .medicamente.

Dacă am fi răspuns solicitării, infractorii ar fi făcut tot felul de solicitări financiare, potrivit TVR.

Specialiștii spun că e imposibilă o estimare a numărului de persoane înșelate pentru că, de multe ori, nu se adresează autorităților după ce realizează că au fost păcălite. Psihologii spun că în general unor astfel de solicitări le răspund cei care au nevoie disperată de bani, dar nu numai ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri