Caută
Close this search box.

Simona Halep, a patra oară în optimile de finală ale US Open, după un meci senzaţional

Simona Halep, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, s-a calificat pentru a patra oară în carieră în optimile de finală ale US Open, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 7-6 (11), 4-6, 6-3, pe jucătoarea din Kazahstan Elena Rîbakina, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 19.

Pe arena Louis Armstrong, Simona Halep a câştigat mai întâi de toate duelul fizic cu Elena Rîbakina, o luptă dură cu o jucătoare puternică, în formă, care a fost răpusă de jocul binecunoscut al româncei, acela de a da întotdeauna mingea înapoi peste fileu.

Fostul lider WTA a arătat în multe momente tenisul şi dârzenia cu care a dominat mulţi ani întrecerea feminină şi, în mod îmbucurător, accidentările suferite de ea par a fi vindecate definitiv. Halep a rezistat bine fizic unui examen de anduranţă, o partidă de două ore jumate.

Partida a început în nota de dominare clară a Elenei Rîbakina, care a făcut 3-0 în opt minute, după un break în ghemul secund. Halep a muncit din greu să revină şi a reuşit acest lucru după 21 de minute de joc, potrivit News.ro.

Tie-break-ul a fost unul de povestit nepoţilor. Halep a condus cu 6-2 după o evoluţie foarte bună. Jucătoarea din Kazahstan practic le-a anulat pe toate, românca poate a greşit una. Fostul lider WTA mai putea să încheie setul la 7-6 şi 8-7, însă nu a făcut-o şi a fost nevoită ea să salveze alte trei mingi de set ale adversarei.

La 12-11 pentru Halep, Rîbakina a comis o dublă greşeală şi setul i-a revenit româncei, cu 7-6, după a şaptea minge şi după 64 de minute de joc.

Rîbakina a cerut time-out medical în setul al doilea, pentru o accidentare la piciorul stâng. Simona a cerut şi ea o intervenţie a fizioterapeutului la umărul drept. La 5-4, Rîbakina a servit bine şi a închis setul, cu 6-4.

După ce şi-a pierdut serviciul în primul ghem al decisivului, Halep a pus stăpânire totală pe joc, cu lovituri care au forţat-o pe rivală să se mişte, să greşească şi să se recunoască învinsă.

Simona Halep va evolua în optimi cu jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, sau cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 265.000 de dolari şi cu 240 de puncte WTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri