Caută
Close this search box.

Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă este ”omul SRI”, a spus: ”Sunt omul educației!”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat într-o emisiune televizată dacă este ”omul SRI”. ”Sunt civil. Sunt omul educației”, a răspuns Cîmpeanu.

Jurnalist: Sunteți omul SRI?

Sorin Cîmpeanu: Nu am înțeles. Ați vorbit de masonerie. Da, mi-am declarat apartenența la Marea Lojă Națională din România. Din SRI nu știu să fac. Am înțeles foarte bine ce m-ați întrebat. Sunt civil. Sunt omul educației.

Jurnalist: Este scandalul cu Pricopie un atac al celeilalte tabere din SRI?

Sorin Cîmpeanu: Este o manifestare a unor frustrări personale și nu de sistem, pe care o înțeleg și eu o privesc cu condescendență. Am precizat deja că am toată admirația pentru o persoană care deține un record național și mondial, având 9 luni din momentul în care s-a înscris la doctorat și până și-a obținut diploma de doctor. Am verificat și în România, și în alte state. Mai sunt și alte neclarități într-un CV care diferă de CV-ul meu. Nu am nici pauză între studii, nici studii pe la universități care au precizat oficial când ai trecut pe acolo. Acestea fiind zise, mă interesează mai puțin părerea colegului și prietenului meu Remus Pricopie.

Un singur regret am: că într-adevăr instituția pe care ați menționat-o a condus-o cu dezonoare așa cum am precizat și în cererea mea de demisie. Alte rivalități sistemice nu avem, am apreciat și SNSPA pentru că este o universitate extrem de importantă care trebuie să fie susținută, pentru că are un rol anume peisajul învățământului românesc, dar din păcate… sau mă rog, fiecare are conducătorul pe care-l merită.

Jurnalist: De ce nu v-a vrut, de fapt, Dacian Cioloș ministru al Educației?

Sorin Cîmpeanu: În anul 2015, în luna noiembrie, într-o perioadă foarte dificilă, l-am primit pe Dacian Cioloș în Guvern, în acele două săptămâni în care am fost prim-ministru interimar. I-am dat tot suportul meu, am protejat fondul de rezervă la dispoziția prim-ministrului și, în general, toate acțiunile mele din acea perioadă au fost fairplay. La momentul respectiv se știa și despre celebra ordonanța de urgență numărul 14 blocată tot de mine pentru că în ordonanța am introdus un articol: renunțarea la titlul de doctor se face prin ordin de ministru, ordin de ministru pe care nu l-am promovat niciodată.

Este greu de înțeles ce s-a întâmplat, întrucât am avut o prietenie solidă, am fost și în comisia de acordare a titlului de Honoris Causa lui Dacian Cioloș. Dar, din fericire, acum avem o relație pe care o apreciez ca fiind foarte bună și cred că a fost indus în eroare de informații neverificate, a declarat ministrul Educației, potrivit Edupedu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri