Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, după ce a fost votat de majoritatea delegaţilor prezenţi la Congresul PNL de astăzi, 25 septembrie 2021. Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, 60,2% din numărul voturilor valabile.

Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, după ce l-a învins pe Ludovic Orban, precedentul lider al Partidului Naţional Liberal, care a condus formaţiunea politică timp de patru ani, trei luni şi opt zile.

Florin Cîţu a reuşit să îi convingă pe delegaţii prezenţi la congresul de astăzi cu proiectul său de viitor, respectiv moţiunea „România liberală”, cea cu care a candidat la funcţia de preşedinte al partidului.

Principalele puncte ale moţiunii lui Cîţu sunt revizuirea Constituţiei, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), aderarea României la Spaţiul Schengen, dar şi la moneda euro, creşterea investiţiilor, dar şi digitalizarea ANAF.

Cât despre ideologia partidului, Cîţu spune că PNL „va rămâne un partid de centru-dreapta, care are drept curente principale liberalismul, creştin-democraţia şi conservatorismul”.

Textul integral al moţiunii cu care Florin Cîţu a câştigat funcţia de preşedinte PNL poate fi citit aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here