Caută
Close this search box.

Studiu SUA. Nevaccinaţii au probabilitate de 17 ori mai mare să fie spitalizaţi din cauza COVID-19

covid

Comitetul de coordonare a vaccinării prezintă, joi, datele unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, care arată că persoanele nevaccinate au o probabilitate de 17 ori mai mare de a fi spitalizate din cauza COVID-19, faţă de persoanele vaccinate.

”Studiul COVID-NET al CDC demonstrează că persoanele nevaccinate au de 17 ori mai multe şanse de a fi spitalizate cu COVID-19 decât persoanele care sunt complet vaccinate. În perioada 24 ianuarie – 24 iulie 2021, ratele cumulative de spitalizare au fost de 17 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate, defalcate pe grupe de vârstă au fost de 23 de ori, 22 de ori şi 13 ori mai mari (nevaccinaţi comparativ cu vaccinaţi) pentru cei cu vârste cuprinse între 18-49, 50-64 şi ≥65 ani respectiv”, a transmis CNCAV.

Potrivit sursei citate, în perioada 27 iunie – 24 iulie, ratele de spitalizare au fost de 10 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate pentru toate grupele de vârstă pe parcursul tuturor săptămânilor, perioadă în care varianta Delta a devenit predominantă.

”Vaccinurile continuă să joace un rol critic în prevenirea bolilor grave COVID-19 şi rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor COVID-19. Vaccinaţi-vă pentru a vă proteja”, a mai transmis CNCAV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri