Caută
Close this search box.

SUA au trimis mai multe bombardiere invizibile în Marea Britanie

bombardiere

După retragerea din Afganistan, Pentagonul a luat decizia de a disloca mai multe bombardiere strategice B-2 Spirit, pe teritoriul Marii Britanii.

Comandamentul Aerian al NATO a anunțat, pe pagina sa de Twitter, că SUA au redislocat bombardiere strategice B-2 Spirit, în cadrul Bazei Aeriene Fairford, din Marea Britanie.

Potrivit comunicatului NATO, Forțele Aeriene ale SUA au efectuat desfășurarea unui grup operativ de bombardiere, pe teritoriul european.

Reprezentanții Alianței nu au menționat numărul bombardierelor aduse în Marea Britanie, dar au precizat că acestea au efectuat deja o serie de antrenamente comune cu avioane de vânătoare britanice.

Comandamentului Forțelor Aeriene americane arată că prezența avioanelor B-2 în Europa “asigură menținerea unui avantaj decisiv și garantează pacea și stabilitatea în regiune”.

Partea americană a anunțat că bombardierele strategice au fost transferate în Marea Britanie. pentru a se familiarize cu teatrul european de acțiuni militare și pentru a se antrena, în vederea întrebuințării bazei aeriene britanice, în calitate de poziție înaintată pentru eventuala efectuare a unor misiuni de bombardament în Europa.

“Acțiunile bombardierelor de pe poziții înaintate sunt concepute pentru a sprijini apărarea colectivă și pentru a oferi SUA și NATO capabilitățile strategice și operaționale necesare pentru descurajarea adversarului”, se arată într-un comunicat al Comandamentului Forțelor Aeriene americane.

Bombardierele invizibile americane B-2 Spirit sunt construite după schema “aripii zburăroare” și pot să întrebuințeze atât arme convenționale, cât și încărcături nucleare. În perioada 1988-1999, în SUA, au fost produse 21 de avioane B-2 Spirit. Dintre acestea, 20 se află și în prezent în dotarea Forțelor Aeriene ale SUA, scrie DefenseRomânia.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri